Вести

Прототип на површинска обработка на лим

2022-12-26

Како е површината наобработен прототип на лим? Со цел да ве известиме повеќе за процесот на површинска обработка на лим, го воведуваме процесот на површинска обработка што најчесто се користи во прототипот на лим. Како што се: прскање, галванизација, електрофореза, пескарење, влечење на жица, анодна оксидација итн. Денеска ќе ве запознаам со електрофореза и пескарење.


Електрофоретскиот слој ги има предностите на полнота, униформност, плошност и мазност, а цврстината, адхезијата, отпорноста на корозија, перформансите на удар и пропустливоста на електрофоретскиот слој на филмот се очигледно супериорни во однос на другите процеси на обложување. Главно се користи во нерѓосувачки челик, алуминиумска легура, итн., Може да го направи производот да покаже разновидни бои и да одржува метален сјај, додека ги зголемува перформансите на површината, со добра отпорност на корозија.


Sheet metal plate prototype surface treatment


Постојат два вида пескарење: механичко пескарење и пескарење со воздушен притисок, од кои секоја е поделена на рачни, неавтоматски или континуирани автоматски начини. Рачна машина за пескарење со воздушен притисок е широко користена во Кина, која е погодна за средни и мали делови од различни сложени форми.


Sheet metal plate prototype surface treatment


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept